Tot ce ai nevoie pentru a alege cel mai bun televizor

Tehnologie TV

Ce tehnologie TV este cea mai bună?
Care este cel mai bun televizor LCD?
Ce dimensiune de ecran este cel mai bun pentru camera de zi?
Care este diferența dintre LCD și televizoare cu LED-uri?

Răspunsurile nu sunt întotdeauna evidente. De fapt, cumpărarea unui televizor nou poate fi stresantă. Sunt atât de multe branduri, caracteristici, atât de multe dimensiuni de ecran, culori, tehnologii din care poți alege.

Deci care este potrivit pentru tine, familia ta și spațiul de locuit? În acest ghid, ne vom ghida prin tot ceea ce trebuie să știți despre achiziționarea unui televizor nou.

Detalii Preț

Ce tipuri de televiziune sunt?

Există o mulțime ecran de diferite tipuri, toate lucrează în moduri diferite dar produc aceleași rezultate. Fiecare tehnologie are propriile sale puncte forte unice și  slabe.

Astfel încât aici sunt unele elementele de bază care să iau în considerare:

LCD TV: CCFL

Până de curând, toate televizoarele LCD au fost luminate din spate de lămpi CCFL (fluorescente cu catod rece).

Această tehnologie în curs de îmbătrânire a fost înlocuită prin metoda LED superioară pe tv-uri mai scumpe, dar este încă standard la unele modele mai ieftine.

LED TV: Direct LED

Aceste ecrane sunt luminate din spate printr-o serie de LED-uri (diode emițătoare de lumină), direct în spatele ecranului. Acest lucru permite reglare intensității luminoase localizate, adică zonele imediat învecinate de luminozitate și întuneric poate fi afișat mai eficient și îmbunătățește foarte mult contrastul.

Televizoarele cu LED-uri sunt mai multă putere eficientă și capabilă să redea o gamă mai largă de culori decât CCFL. Din cauza costurilor extreme de montare a acestor matrici de LED-uri, Televizoare cu LED-uri au fost în mare măsură influențat de către Edge LED…

LED TV: Edge LED

Televizoare cu acestă tehnologie, LED-uri de lumina de fundal sunt montate de-a lungul marginilor panoului. Acest aranjament permite display-uri în mod radical subțire și oferă un nivel superior de contrast față de CCFL. 

Dar nu se poate realiza aceeași calitate a imaginii ca și aprins în mod direct cu seturi LED-uri. Cu toate acestea, ele vin mult mai ieftin, motivul pentru care cele mai multe Televizoare LED-uri  folosesc acum această tehnologie.

OLED TV

Iluminarea din spate pe OLED (diode organice emițătoare de lumină) se realizează prin trecerea unui curent electric printr-un film emissive, electroluminescent.

Această tehnică produce culori mult mai bune, un contrast mai mare și permite display-ului să fie extrem de subțire și flexibil. Deci, e nou, e scump, iar brandurile de top încă luptă pentru a obține performanță.

Până în prezent, numai LG a fost în măsură să realizeze pe deplin televizoare OLED de dimensiuni.

Quantum Dot (punct cuantic)

Deocamdată noi nu suntem chiar la stadiul în care vom obține LED-uri Quantum Dot auto-emițătoare, dar se apropie. Ceea ce avem, este filtru Nanocristal produs de Samsung  bazat pe tehnologia dot cuantice.

Pentru a produce o îmbunătățire serioasă nivelului paletei de culori și un contrast puternic, care ajunge aproape de punctul culminant al OLED.

Plasma TV

PDP (panou de afișare cu plasmă) televizoare folosesc panouri de sticlă conținând milioane de celule mici umplute cu un amestec de gaze inerte. Energie electrică excită gazele, făcându-le să ilumineze pixelii, pe întregul ecran. În timp ce fără îndoială este superioară LCD din punct de vedere al contrastului și acuratețea culorilor. Este viabil numai pentru ecrane de mari dimensiuni (42 inch +) și a fost abandonate de producători. Nu vei avea noroc pentru a găsi una pe rafturi în aceste zile.

 TV Smart Curbat

Unii producători fac acum televizoare care au ecrane ușor curbate. Dar spre deosebire de televizoarele vechi CRT, curba este spre interior decât spre exterior. Ideea este că acest lucru face ca fiecare pixel la distanță egală de ochi, oferă o imagine mai satisfăcătoare. Cu toate acestea, există dezavantaje pentru acest tip de ecran.

Cel principal fiind că, dacă stai suficient de mult într-o parte, la un unghi mai mare de 40 de grade sau cam asa ceva – curba începe în mod clar să afecteze geometria imaginii, scurtare conținutului apropiat de tine și comprimând centrul imaginii.

Ce rezoluție ar trebui să cumpăr?

HD

Televizoarele HD sunt disponibile în două rezoluții. Televizoare cu HD Ready sunt necesare pentru a fi în măsură să afișeze o imagine de minim 720p  și în general. Are o rezoluție a ecranului de 1366 x 768 pixeli. În același timp, televizoarele Full HD au o rezoluție mai mare de 1920 x 1080 pixeli.

Rezolutii 4k

Rezolutii 4k

Ultra HD și 4K

Rezoluția Ultra HD este exact de patru ori mai mare decât full HD 3840 x 2160. Aceasta înseamnă o imagine mult mai detaliată, cu un conținut care necesită mai multă lățime de bandă și spațiu de stocare. Televizoare 4K tind să fie bun la ups caling video HD la Ultra HD. Dar sunt în prezent foarte puține opțiuni pentru vizionarea conținutului 4K nativ. Citiți mai multe despre 4K.

HDR

Potențial următorul mare pas în tehnologia televizoarelor este HDR produce niveluri uimitoare de fidelitate vizuală. Poate fi găsită în unele dintre cele mai noi televizoare Ultra HD. Se poate argumenta că trecerea la HDR video putea face o diferență mai dramatic pentru experiența de vizionare decât trecerea de la HD la 4K. La fel ca imaginile statice HDR, versiunea în mișcare extinde gama de la ambele capete întunecate ale spectrului luminii.

Oferind mai multe detalii pentru ambele. HDR are nevoie de noi metode de filmare, deși în acest moment nu există nici o modalitate de a rula HDR în video existente. HDR are nevoie de noua tehnologie TV, Samsung crează ecrane specifice, deși LG și Sony vor fi în măsură să actualizeze o parte din stocul existent pentru a fi compatibile.

  • Care este cea mai bună platformă TV inteligent în jurul valorii de azi?

Ce altceva ar trebui să se ia în considerare?

Cumpărarea unui televizor cu ecran plat este o investiție majoră și una care nu vă puteți permite așa ușor. Intrând în cel mai apropiat magazin și alegând prima plasmă sau LCD pe care o vedeți nu veți obține cea mai bună afacere. Ecranul care se potrivește nevoilor dumneavoastră, sau uneltele de care aveți nevoie pentru a profita la maximum de noua achiziție.

Mărimea contează

Oamenii au tendința de a alege dimensiunea televizorului lor plat bazat pe spațiul pe care îl au pentru el. Acest lucru nu este neapărat înțelept. Televizoarele cu ecran plat ocupă mult mai puțin spațiu decât s-ar putea crede. Astfel încât noul televizor poate ajunge mai departe de poziția de vizualizare, ceea ce face imaginea să apară mai mică.

Cu înaltă definiție, puteți avea un ecran mai mare și la aceeași distanță de vizionare, fără griji de a vedea pete inerente sursei. Înseamnă că distanța ideală este de trei până la patru ori înălțimea de la TV.

Cum calculăm mărimea potrivită TV HD:

Trucul aici este simplu trebui să te asiguri că televizorul este suficient de mare pentru a umple linia de vizibilitate, dar suficient de mic pentru a fi o imagine clară. Amintiți-vă, dacă intenționați să urmăriți numai surse de definiție standard, cu cât devine ecranul mai mare, cu atât mai rău va arăta imaginea.

Dimensiunea ecranului ideal poate fi calculată prin înmulțirea distanței dintre televizor și locul din care va fi privit cu 0,535 și apoi rotunjire acesteia până la cea mai apropiată dimensiune.

Așa că, dacă stai la 80 cm de televizor, mărimea ideală este de 42 inch (80 x 0,535 = 42,8).

De ce caracteristici ar trebui sa ma uit:

Caracteristici sunt prea numeroase pentru a intra în detalii, dar aici sunt unele lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare.

Vizualizare fotografiilor: Dacă aveți un aparat de fotografiat digital, un televizor care are un slot pentru carduri de memorie sau o priză USB pentru un cititor de card vă permite să vizualizați fotografiile.

Iată câteva dintre lucrurile pe care le căutăm atunci când examinăm un ecran…

Contrast: Alb luminos nu ar trebui să aibă nici un semn de culoare verde, roz sau albastru în ele, în timp ce negru ar trebui să arate solid și nu să fie un negru spălat spre gri, verde sau albastru.

Culori: Uita-te la cât de luminoase și solide sunt ele; cum sunt marginile lor; modul în care zonele „Dotty” bogat saturate și cum arata pielea naturale, mai ales în scenele întunecate.

 Detaliu fin: Cât de mult textura are pe ecran? Cât de verde arată un peisaj, sau dacă se poate vedea frunzele unui copac individuale.

Margini: Verificați ghosting, halouri luminoase și jaggedness, în special în jurul valorii de curbe.

Mișcare: Verificați obiectele în mișcării rapide ale camerei  pentru întinderea sau estompare, la sfârșit, jerkiness și fizzing zgomot țicnit al sursei de alimentare.

Sunet?

Pentru a oferi cele mai bune efecte audio pentru a completa imaginile, televizorul trebuie să fie conectat la un sistem de sunet surround, dar acest lucru nu este întotdeauna o opțiune. Așa că, iată ce ne așteaptă atunci când testăm difuzoarele la un televizor:

Bass: bubuiturile rotunjite adânc care nu provoacă sunete deranjante  sau difuzoare care pot denatura, crampa sau copleși restul sunetului; dar care se poate extinde atunci când este nevoie.

Voce: Voci ar trebui să sune deschis, bogată și clară, nu în cutie, nazal sau subțire.

Treble: Efectele înalte ar trebui să sune curate, rotunjite și netede în scene zgomotoase și nu ar trebui să domine ambianței sonore.

Soundstage lățime/adâncime: Un televizor bun ar trebui să arunce sunetul departe de televizor, pe laturile înainte și înapoi, pentru a da o dimensiune suplimentară la ceea ce este pe ecran, fără a pierde nici o coerență.

Pe de altă parte, este inutil plătind mai mulți bani pentru difuzoare încorporate excepționale, dacă aveți deja un sistem home cinema decent.

Cumpărături fericite!

Oferte și Reduceri
Vezi oferte și reduceri valabile astazi:

eMag.roALTEX.roFlanco.roDetalii PrețevoMag.ro

evomag.ro%20

Vom fi bucuroși să vă auzim gândurile.

Lasă un răspuns

 Telefoane