Review MSI X99A Tomahawk

 • MSI X99A Tomahawk
  Review MSI X99A Tomahawk

  Review MSI X99A Tomahawk: placă de baza in  care performanța și cele mai recente tehnologii vin împreună.

  Atunci când un utilizator caută să construiească un calculator, acasă foarte performant. Cele două elemente principale care ar trebui să acorde o atenție deosebită sunt sursa de alimentare și placa de bază, din moment ce prima depinde de „starea de sănătate“ a celorlalte componente. În timp ce al doilea va determina durata de viață a echipamentului nostru și a capacităților sale de extindere. Astăzi vom vorbi despre MSI X99A Tomahawk. O placă potrivită pentru procesoarele Haswell Extreme (seria 5000) și recenta Broadwell Extreme (seria 6000). Aceasta este o placă de mare viteză care se evidențiază nu numai pentru avantajele evidente ale acestei platforme (canal quad, procesoare de până la 10 nuclee). Dar și pentru a oferi secțiuni de conectivitate și stocare care se numără printre cele mai bune de pe piață.

OFERTE
Vezi Ofertă specială valabilă astăzi:                               Detalii Preț

  Proiectarea și construcția modelului MSI X99A Tomahawk.

  Această placă MSX X99A vine în format ATX cu dimensiuni de 30,5 cm/24,4 cm. După cum am discutat, utilizează cel mai puternic soclu Intel până acum, LGA 2011-3. Deși numele său ar putea indica o estetică militară sau un design foarte frapant, este faptul că PCB-ul este negru. Și numai stilul de decorare „camuflaj” al radiatorului și designul casetei face onoarea față de războinicul său nume. Pe scurt, nu este o placă deosebit de frapantă și îi va plăcea pe cei care caută o placă de bază orientată spre jocuri, dar cu un design ceva mai discret.

  Dacă preferăm ca placa de bază să se evidențieze printr-o cutie cu fereastră. MSI ne oferă opțiunea de a conecta direct la placă o bandă led. Datorită unui port situat în partea inferioară a acesteia și numit după „Extensie de lumină mistică”. Acest port este cu 4 pini și ne permite să controlam o bandă led 12 V RGB (5050 RGB LED cu o putere maximă de 2A și 12V).

MSI, precum și Gigabyte cu sigiliul Ultra Durable, au creat certificarea „Clasa Militară”. Ceea ce înseamnă alegerea componentelor de nivel foarte înalt în construcția plăcii și care ne asigură, o viață utilă. Pentru cazul MSI X99A Tomahawk avem „Clasa militară 5”, și aceasta implică o putere de 8 faze digitale. Cu „Chokes” (bobine) cu miez de titan care rezistă la temperaturi de până la 220 de grade. În plus pentru a garanta o mai bună Eficiența și stabilitatea tensiunii furnizate procesorului nostru.

  Condensatoarele:

  Sunt japoneze cu o ESR foarte scăzută (echivalentul seriilor de rezistență). Ceea ce le face să se încălzească mai puțin și oferă o viață utilă de aproximativ 10 ani. Există, două răcitoare generoase care se ocupă de răcirea MOSFET-urilor și a chipsetului și sunt vopsite cu o estetică de camuflaj. Pe scurt, vom avea la dispoziție o răcire de foarte bună calitate. Care vor prelungi viața și ne vor permite să overclockăm fără să ne îngrijorăm că ceva se sfârșește mirosind ars.

SUPER PREȚ
Vezi cel mai bun preț valabil astăzi,                               Detalii Preț

  Însă calitatea construcției MSI X99A nu se limitează la cea anterioară. Deoarece restul plăcii are o serie întreagă de tehnologii menite să creeze un produs durabil. Inclusiv protecția împotriva umidității în PCB, componente rezistente la temperaturi ridicate. Protecție împotriva descărcărilor electrostatice pe toate porturile panoului din spate (ESD), precum și protecția împotriva interferențelor electromagnetice.

  Un lucru care ne-a atras atenția este faptul că chiar și porturile PCIe sunt întărite cu puncte suplimentare de sudură, ceea ce le împiedică să ajungă la îndoire sau rupere dacă folosim o placă grafică deosebit de greu, ceva obișnuit astăzi.

  Suport pentru procesoare și RAM.

  Așa cum este normal in placile cu soclu LGA 2011-3. În acest caz avem un total de 8 sloturi DDR4 RAM (suportă profil XMP 2.0) și putem instala până la maxim 128 GB. Cu frecvențe variind de la 2133 MHz, până la 3333 MHz. Datorită controllerului de memorie care integrează aceste procesoare, vom avea o arhitectură de până la 4 canale .    Care oferă o lățime de bandă mult superioară celei oferite de platformele cu canale duale, cu randamente de memorie de la 50.000 și până 70.000 MB/s.

  Există suficiente procesoare compatibile cu această placă, deci vă puteți arunca o privire la unele dintre cele mai utilizate atât seria.

  Conectivitate, audio și posibilități de stocare.

MSI X99A Tomahawk se remarcă nu numai datorită calității sale constructive. Ci și datorită faptului că este una dintre cele mai complete plăci de pe piață atunci când vine vorba de conectivitate și stocare. Vom încerca să rezumăm tot ce oferă:

 • Rețea:

  Are „Twin Gaming Lan”, care utilizează 2 dintre cele mai bune drivere de rețea de la Intel. Menite să minimizeze ping-ul și latența conexiunii noastre. La aceasta se adaugă managerul MSI GAMING LAN, un software care ne permite să acordăm prioritate traficului și latenței programelor pe care le dorim. În plus, portul RJ45 este iluminat în roșu și are o protecție împotriva descărcării electrostatice de 15 KV.

 • WTFast:

  Este ceva care a atras multă atenție și MSI a creat o rețea privată în care optimizarea conexiunii. Este inițiată și se presupune că este potrivită în mod special pentru cei care joacă online (MMO). Scăderea latenței și Ping la expresie minimă și optimizarea tuturor pachetelor de date. Așa cum veți intui, acest tip de optimizare nu este disponibil pentru nimeni. Dar MSI ne permite să îl folosim gratuit timp de două luni, deși webul nu știe care va fi prețul licenței.

 • Suport pentru USB:

  Un punct în care această placă se remarcă mai ales avem pe panoul din spate cu porturi USB 3.1 de generație 2, cu o lățime de bandă de 10Gb / s. Pentru ca versatilitatea să fie totală, unul dintre porturi utilizează formatul clasic (tip A). În timp ce al doilea este de tip C, fiind reversibil. Dar lucrul nu se termina aici, deoarece avem un total de 8 porturi USB 2.0 (4 în față și 4 în spate) și 8 porturi USB 3.1 de prima generatie, cu distributie identica. Pentru a oferi această implementare, MSI X99 A Tomahwak integrează două jetoane semnate de ASMedia (ASM1142 Chipset și ASMedia ASM1074) care completează chipsetul X99 (vezi tabelul de specificații). În plus, porturile frontale sunt, de asemenea, protejate împotriva descărcărilor electrostatice.

 • Suport de stocare:

  aici, cea mai puternică serie MSI X99 Arsenal se mândrește din nou cu un repertoriu extra-box, oferind până la 10 porturi SATA 3 (două dintre ele formând un port SATA Express), un port M.2 x4 (Până la 32 Gb / s – NVMe) și un nou port Turbo U.2 32Gb / s, care astăzi este compatibil (cu noi) cu Intel SSD 750, cu excepția cazului în care folosim un adaptor U2 La M2.

 • Audio:

  Am terminat această secțiune discutând despre secțiunea de sunet a MSI X99A Tomahawk, unde avem o secțiune izolată de PCB cu iluminare cu LED-uri roșii și cu carcasă metalică proprie pentru a proteja cipul de sunet de interferența electromagnetică; Un radiator care ajunge în culoare gri, cu o estetică similară celei precedente. Această secțiune este semnată cu tehnologia de sunet Nahimic (Audio Boost 3) pe care am văzut-o deja pe notebook-urile de marcă și include condensatori Chemi-Con, conectori placați cu aur și căști dublă de amplificare (permit căști cu înaltă impedanță). În absența dovezilor, presupunem că sunetul trebuie să fie printre cele mai bune pe care le poate oferi o soluție integrată de acest tip.

 • Posibilități de extindere:

  Când cumperi un panou cu aceste caracteristici este mai mult decât posibil că vrei să creezi o mașină pentru a juca zbor de mare, ceea ce MSI știe foarte bine. În acest caz, avem 3 porturi de generație 3 PCIe capabile să funcționeze la 16x, dar aici trebuie să ținem seama că în timp ce unele procesoare includ 28 de linii PCIe, altele au 40 de astfel de linii, deci în unele cazuri putem monta SLI sau Crosffire cu cele două grafică care funcționează la 16x, în timp ce cu cele mai „umile” procesoare (da, poți numi un micro 400 de euro), una dintre grafică va funcționa la 8x. În plus, vom avea două porturi PCIe x1 potrivite pentru cardurile WiFi sau de sunet.

  Review-MSI-X99A-Tomahawk

  MSI X99A Tomahawk 

Specificații tehnice:

MSI X99A Tomahawk
Chipset Chipset Intel x99 Express
Format ATX, (30,5 cm x 24,4 cm) / 9 găuri de montare
Suport CPU Intel Socket 2011-v3 (Broadwell-E, Haswell-E, Xeon)
Suport pentru memorie Quad-canal, 8 sloturi, 128GB max
Sunet 8 canale Realtek ALC1150
Rețea Intel I218LM, Intel I210AT (suport tehnologia Intel Teaming
Porturi 1 x M.2 PCI-E x4 / SATA 6Gbps (până la 110mm), 1 x U.2 32Gbps, 1 x SATA Express 10Gbps, 10 x SATA 6Gbps, 1 x USB 3.1 (Gen2) de tip A, 1 x USB 3.1 (Gen2) tip C, 8 x USB 3.0 (4 prin antet), 8 x USB 2.0 (4 via header), 2 x LAN, ieșire audio, în linie, microfon, optică S/PDIF
Suport Windows Windows 10 / 8.1 64 biți Windows 7 32-bit/64-biți

Iată mai multe detalii tehnice:

Dacă vă gândiți să construiți un echipament high end cu unul din procesoarele recente Broadwell Extreme, MSI X99A Tomahawk este o propunere mai mult decât completă și bine construită și cu care vom avea compatibilitate cu toate standardele în timpul potrivit. Prezența porturilor USB 3.1 de tip C, M.2 și U2 asigură că nu există nimic pe care să nu-l putem conecta, în timp ce, fără a fi o placă ieftină (nu LGA 2011-3 este) oferă o valoare pentru bani Mai bine decât ceea ce vedem în alte placi de competiție, unde Gigabyte și Asus oferă modele de 400 și 500 de euro care oferă doar câteva detalii suplimentare, cum ar fi antena WiFi sau iluminarea RGB.

Pe scurt, un bun punct de plecare pentru un echipament de vârf care nu lipsește în potențialul de overclockare și ajustări (avem câteva programe pentru el), permițându-ne să economisim bani față de alte plăci de bază; Un ban pe care îl putem dedica unei plăci grafice mai bune, un procesor mai puternic, o soluție de stocare prin PCIe care profită de potențialul plăcii sau pur și simplu de un al doilea calculator pentru utilizări de bază.

Nu ratați oferta noastră de mai jos.

Oferte și Reduceri
Vezi oferte și reduceri valabile astăzi, la:

Review MSI X99A Tomahawk 1
MSI X99A Tomahawk
Review MSI X99A Tomahawk 1
Review MSI X99A Tomahawk 3
MSI X99A Tomahawk
Review MSI X99A Tomahawk 3

9.2 Scorul Total
Verdictul GoGadgets.ro

Calitatea designului și construcției
9
Alimentare
9
Conectivitatea
9.5
Capacitate de extindere
9
Ventilație
9
Performanță chipset
9.5
Adăugați-vă recenzia
evomag.ro%20
Vom fi bucuroși să vă auzim gândurile.

Lasă un răspuns

Your total score

 Telefoane