Radiația smartphone-urilor, studiu pe diferite telefoane

 De când au început să se instaleze pe piață, telefoanele mobile au făcut obiectul a numeroase studii efectuate de experți asupra efectelor radiației pe care o produc și asupra modului în care afectează ființele umane. Telefoanele mobile utilizează radiații electromagnetice în gama de microunde, care, potrivit unei poziții, ar fi în detrimentul sănătății umane, în timp ce o altă poziție susține că acest lucru nu este adevărat. Ce este sigur este că un terminal emite radiații, dar care este acum celula care poluează cel mai puțin și care emite cele mai multe radiații de pe piață?

 Evaluând care sunt mai benefice și care se află în limită, un studiu ne arată smartphone-urile din 2017 care emit mai puține radiații SAR. Și, de asemenea, Top 10 telefoane mobile a căror radiație este mai aproape de limita stabilită de diferitele agenții din Statele Unite și Europa.

 Aproape 24 de ore, dispozitivul se află în imediata apropiere, de obicei chiar și noaptea. În prezent nu există un studiu care a reușit să demonstreze că smartphone-urile poate provoacă orice fel de boală, deși este o problemă care se referă la comunitatea științifică și la utilizatorii înșiși.

 În consecință, din modelele actuale, Sony Xperia M5 este smartphone-ul cu cea mai mică radiație atunci când dispozitivul este folosit la ureche. Radiația cu o intensitate de doar 0,14 wați pe kg acționează asupra corpului uman. Potrivit Oficiului federal pentru protecția împotriva radiațiilor, un dispozitiv cu o valoare SAR de 0,6 w/kg este considerat drept radiație scăzută.

  Deci, trebuie să rămânem cu un studiu care ne arată care sunt telefoanele mobile care emit cele mai multe radiații.   Trebuie să clarificăm faptul că orice telefon emite radiații mult mai puțin decât un cuptor cu microunde. Este adevărat că telefonul este întotdeauna în buzunar și cuptorul cu microunde nu este.

  Există poziții care indică cât de dăunătoare este această radiație pentru sănătatea umană și alții care apără cu faptul că dacă radiațiile emise nu sunt mai mari decât o anumit prag, nu există nici un pericol. Și prin urmare, utilizarea unui telefon mobil nu cauzează probleme pe termen lung. Aceste două tendințe s-au confruntat din moment ce sectorul de telefonie mobilă a început să câștige impuls și va rămâne același cu siguranță.

 Care este SAR sau Rata specifică de absorbție

 Numită rata de absorbție specifică, SAR este o măsură a puterii maxime cu care un câmp electromagnetic de radiofrecvență este absorbit de țesutul viu. O măsură care în lumea telefoniei mobile este utilizată pentru a calcula cantitatea de radiații pe care un telefon o emite și este absorbită de utilizatorul său. Cu cât este mai puțin SAR, cu atât mai sigur este mobilul și este mai bine pentru utilizator. În funcție de zonă, Uniunea Europeană stabilește o limită de 2 W/kg. În medie 10 grame de țesut, astfel încât orice smartphone sub această sumă să fie considerat sigur.

   În Statele Unite, Comisia Federală pentru Comunicații (FCC) cer ca telefoanele să prezinte o valoare SAR egală sau mai mică de 1,6 (W / kg) (măsurată într-un volum de 1g țesut uman). Ca limită de expunere pentru întregul corp, există o limită de 0,08 W/kg. În medie pe întreaga masă a corpului și, de obicei, valoarea SAR a unui dispozitiv mobil este de obicei între 0,4 și 1 W / kg.

Radiația telefoanelor inteligente

                                              Radiația telefoanelor inteligente

  Samsung este cel mai „eco”, cu telefoane cu mai puține radiații SAR

 Web Phonandroid, care anul trecut ne-a arătat lista de telefoane cu mai mult și mai puțin radiații. A actualizat studiul și ne-a prezentat o nouă listă pentru 2017. În care există mărci comerciale, cum ar fi Samsung, practic s-ar putea numi „Samsung Eco“ din cauza nivelurilor joase de radiații pe care le emit și alții cum ar fi Huawei și Honor sau Apple care rămân sub limită.

  După cum vom vedea, în Top 10 smartphone-uri cu SAR mai mici sunt incluse șapte modele Samsung. Inclusiv gama Galaxy S8+, Galaxy Note 8 și familiile Galaxy J și Galaxy A. În schimb, cele care se învecinează cu limita FCC branduri americane, cum ar fi Apple și Huawei Honor, cu 4 și respectiv 5 modele, au niveluri mai ridicate, dar tolerate.

Telefoanele care au cel mai mic indice SAR sunt urmatoarele:

-Galaxy S7 Edge: 0,264 w/kg
-Asus ZenFone 3: 0,278 w/kg
-Galaxy A5 2016: 0,290 w/kg
-Lenovo Moto Z: 0,304 w/kg
-One Plus 3: 0,394 w/kg
-Galaxy S7: 0,406 w/kg
-HTC 10: 0.417 w/kg
-Sony Xperia XA: 0,473 w/kg
-Honor 5X: 0,560 w/kg
-Galaxy A3 2016: 0,621 w/kg.

Modelele de smartphone care emit cea mai mare doză de radiații sunt:

-Honor 8: 1,5 w/kg
-Huawei P9: 1,43 w/kg
-iPhone 7: 1,38 w/kg
-iPhone 7 Plus: 1,24 w/kg
-Honor 5C: 1,14 w/kg
-Sony Xperia X Compact: 1,08 w/kg
-Sony Xperia XZ: 0,870 w/kg
-LG G5: 0,737 w/kg
-iPhone SE: 0,720 w/kg
-Sony Xperia X: 0,720.

Orice valoarea a SAR care este peste 2 w/kg este interzisă prin lege, fiind considerată periculoasă.

evomag.ro%20
Vom fi bucuroși să vă auzim gândurile.

Lasă un răspuns

 Telefoane