Cum să alegem o Placă de bază în 2016?

Cum să alegem cea mai bună Placă de bază pentru jocuri în 2016?

Află cum să nu plătești suplimentar pentru opțiunile nenecesare, cum să alegem o Placă de bază

Asamblarea unui PC de la zero ar trebui să înceapă cu alegerea unei placi de bază. Posibilitatea de a alege alte dispozitive și un potențial suplimentar de a utiliza hardware-ul mai puternic depinde în mod direct de caracteristicile sale. Mulți oameni cred că alegerea placi de bază este cea mai delicată și cea mai complicată etapă de asamblare a unui PC, așa că lasă-mă să distrug mit o dată pentru totdeauna!

Ce are o placă de bază? Caracteristicile sale cele mai importante

Așa că hai să aruncăm o privire mai atentă la caracteristicile plăcii de bază să poți acorda o atenție atunci când alegem o placa de bază.

Un Chipset

Acesta este un procesor pe placa de bază embedded. Cei doi producători domină piața în zilele noastre, acestea sunt Intel și AMD.

Punctul cheie este că dacă procesorul este Intel, chipset-ul ar trebui să fie, de asemenea, Intel. Același lucru este valabil și pentru AMD.

Chipset-urile sunt clasificate în funcție de performanța lor.

Intel Clasificarea este următoarea:    

Placă de bază

Placă de bază

 • H este chipset-ul clasă de bază.
 • P, Z sunt chipset-uri de clasă de mijloc  .
 • X este chipset-ul high-end.
 • B, Q sunt chipset-ul cu opțiuni suplimentare de siguranță și control, cea mai mare parte au ca scop segmentul de business .

AMD Clasifică chipset-urile sale după cum urmează:

 • A45; A50; A55; A58; sunt chipset-uri de clasă de bază
 • A75; A78 sunt chipset-uri de clasă de mijloc
 • A85; A88 sunt chipset-uri high-end

Principalul lucru despre alegerea unui chipset este corespondența și compatibilitatea acestuia cu procesorul selectat. Alte detalii vor fi utile doar pentru tocilari.

Plăci de bază – Chipseturi AMD Plăci de bază – Chipseturi Intel și AMD   Plăci de bază – Chipseturi Intel

Un Socket CPU

Tipul de soclu este listat printre caracteristicile unui CPU. Va fi greu de confundat că numele lor vorbesc de la sine.

 • Socket LGA suporta procesoarele Intel exemplu: 1150, 1155, 2011, 2011
 • socket AM, FM și S suporta procesoarele procesoare AMD exemplu: (AM/FM) AM3 +, FM2 +

 Formă Plăci de bază

 Vorbim despre dimensiunea plăcii de bază aici, ca alegerea caz PC – ul va depinde de ea mai târziu. Puteți găsi mai multe informații despre alegerea unui formular factor adecvat pentru sistemul dvs. în ghidul nostru:

Form Factor: Mini ATX 170×170 mm; micro ATX 244×244 mm; ATX 305×244 mm; XL-ATX 345×262.

Slot de memorie

Această problemă este bucată de tort ca doar o simplă pereche de valori disponibile nu vă lasă să confuz. Plăci de bază moderne acceptă DDR4, care a înlocuit DDR3 și DDR3L, acestea din urmă, însă, sunt rar întâlnite.

Placile de baza din clasa de bază au până la 2 sloturi de memorie, cele din mijloc și high-end au 4 sloturi.

Dacă puteți lăsa un spațiu liber la asamblarea unui calculator, pentru a primite în viitor o placa de baza cu 4 sloturi , care va permite mai târziu să măriți RAM-ul. Cu toate acestea, restricțiile minte ca fiecare placă de bază are o anumită limită de memorie. Afla ce este în avans.

Frecvența RAM acceptat de către CPU este, de asemenea, un parametru important. Modelele moderne au această caracteristică în intervalul de 1333-2000 MHz. Destul de des, o memorie RAM de înaltă frecvență va îmbunătăți performanța unui adaptor grafic încorporat. Cu cât este „mai mare, cu atât mai bine”.

Sloturi și extensie 

Vorbim despre sloturile pentru conectarea altor dispozitive, cum ar fi tunere, adaptoare Wi-Fi, controlere PCI-SATA, și așa mai departe. Cantitatea de sloturi este direct legată de factorul de formă a plăcii de bază.

Astfel de sloturi PCI-E x1 sunt utilizate în principal pentru a conecta cardurile de extensie. Al doilea slot disponibil este PCI-Express, este folosit mai rar și este folosit pentru conectarea plăcilor grafice moderne.

Forma plăci de bază: Mini ATX 1 slot; micro ATX 4 sloturi; ATX, XL-ATX 7 sloturi.

Sisteme de răcire

Răcire pasivă cu radiatoare pentru dispersarea căldurii este utilizat pentru placi de bază. Plăci de bază low-end nu sunt adesea echipate cu un radiator. În cazul în care acestea sunt, s-ar putea să fie instalat pe un chipset sau unii tranzistori.

Acest lucru a fost făcut pentru a economisi spațiu: o placă de bază cut-rată cu siguranță nu va fi nevoie de răcire serioasă. Modelele mai scumpe au sistem de conducte de căldură. Apropo, nu uitați să verificați înălțimea radiatorului procesorului placi de bază înainte de cumpărare, deoarece ar putea împiedica pur și simplu la instalarea unui adaptor grafic.

Porturi interne

Acest lucru este folosit în cazul în care vă conectați toate dispozitivele.

 • Sistemul de disc

Aceasta se face pentru conectarea unități optice. Suntem pozitivi, veți o placă de bază cu conector SATA3, care este utilizat în toate dispozitivele moderne și care oferă 6 Gb\s lățime de bandă.

 • Putere Plăci de bază

Acest conector este identic pentru sursele de alimentare cu conectori, în scopul de a funcționa în mod corespunzător. Plăcile de bază moderne au un conector cu 24 de pini, aproape tot timpul, dar va fi posibil să alimentezi o astfel de placă de bază de la o sursă cu 20 pini.

 • CPU Putere

Acolo există 4 sau conectori . 100-120 wați va fi suficient pentru a le alimenta.

 • Conector placă video sau adaptor grafic

Cele mai moderne modele sunt echipate cu PCI Express ( PCIE x 16). Plăci de bază high-end pot avea până la 4 astfel de conectori. Dacă planificați să instalați mai multe plăci grafice, planul de plasarea lor pentru eficientă trebui gândit înainte, cu 4 adaptoare grafice supra încălzite va semăna cu un aeroport sau o autostradă la oră de vârf, și nu este plăcut.

Construit în dispozitive

 • Un adaptor grafic încorporată

În cazul în care vă asamblați PC – ul pentru, să zicem, un birou, mai degrabă decât pentru divertisment, un built-in adaptor grafic se va dovedi a fi eficient și poți obține o reducere a costurilor. Nu vă așteptați să fie un high-flyer în ceea ce privește performanța. Vei avea nevoie DVI și conectori HDMI.

 • Un adaptor de sunet încorporat

Acesta are 3-6 porturi de 3,5 mm pentru conectarea a dispozitivelor audio. Adaptorul de sunet este încorporată în orice placă de bază; numărul de mufe disponibile variază.

 • Un adaptor de rețea încorporată

Aceasta susține, de obicei, transmisia de date la o rată de 100 sau 1000 Mbiți\s. Dacă nu vă așteptați să transmită seturi mari de date, 100 va fi destul. Apropo, de mijloc și high-end plăci de bază sunt echipate cu 1000 Mbiți\s adaptoare de rețea, care facilitează alegerea dumneavoastră dacă scopul este de a asambla un server, de exemplu.

 • Un Wi-Fi adaptor încorporat

Acesta nu este un element cel mai important. Se poate face fără un adaptor Wi-Fi încorporat, mai ales dacă sunteți conectat direct. În ceea ce privește rețeaua LAN fără fir, router-ul nu poate fi suficient de puternic pentru interogările de la majoritatea utilizatorilor exigenți. Deci, dacă aveți de gând să cumpărați un router puternic, ignorați acest parametru.

Porturi Plăci de bază externe

Conectorii întâlniți în plăci de bază moderne sunt listate. Cantitatea lor este direct legată de numărul și tipul de dispozitive integrate într-o placă de bază.

USB 3.0: Este folosit pentru stick-uri USB și HDD-uri externe, asigură viteză ridicată de conectare sau pentru un mouse, o tastatură, plăcile de sunet externe și alte dispozitive USB.
PS / 2: Un conector învechit pentru mouse și tastatură.
DVI: Pentru conectarea unui monitor, dacă aveți un adaptor grafic integrat.
HDMI: Același lucru, dar permite conectarea monitoarelor moderne și a televizoarelor. Pentru conectarea unități externe cu un astfel de conector.Pentru conectarea unități externe cu un astfel de conector.
Display Port: Pentru conectarea anumitor tipuri de monitoare. Pentru conectarea unități externe cu un astfel de conector.
Buton hard-reset BIOS: Pentru conectarea unități externe cu un astfel de conector.
eSATA: Pentru conectarea unități externe cu un astfel de conector.
RJ-45: Pentru conectarea cablului de rețea,Pentru conectarea unități externe cu un astfel de conector.
Port Sunet Optic: Pentru conectarea sistemelor audio avansate.
Porturi de sunet: Pentru conectarea difuzoarelor, căștilor și un microfon.

Rezumat

Acum, că sunteți familiarizați cu principalele aspecte ale alegerii unei plăci de bază, puteți utiliza acest ghid atunci când cumpărați una. Vă recomandăm să nu vă grăbiți atunci când analizeze în detaliu toate caracteristicile cantitative și tehnice, ar fi păcat să încheiați cumpărăturile cu o grămadă de hardware scumpe și incompatibile. Dacă nu ai chef sa petrec mult timp la cumpărături, citiți următoarele comentarii: 

Review Plăci de bază

 

evomag.ro%20

Vom fi bucuroși să vă auzim gândurile.

Lasă un răspuns

 Telefoane