Cum să alegem un Procesor potrivit?

    Cum să alegem un Procesor potrivit?

      Ce este un procesor și ceea ce este un Core?

 Procesorul, sau unitate centrală de procesare care poate fi considerată „creierul” calculatorului. Este o componentă pătrată care stă în centrul plăcii de bază a computerului. CPU-ul execută și controlează aproape tot calculatorul tău.

„Nucleul” procesorului este ca cortexul cerebral, este partea cea mai importantă, care desfășoară efectiv instrucțiunile. Atunci când auzi despre un „Intel Core 2 Duo”, aceasta se referă la două nuclee.

   Single Core (Nuclee unice)

   Procesoare Cele mai multe PC-uri desktop de cinci ani sau mai mult au ceea ce se numesc procesoare single-core. Asta înseamnă că procesorul poate executa doar o singură instrucțiune la un moment dat. În cazul în care faci o tonă de multitasking, ai o mulțime de aplicații deschise, sau joci un joc intensiv pe calculator, care are un procesor single-core poate fi o strangulare serios! Chiar și astăzi, unele laptop-uri, mai ales netbook-uri, sunt realizate cu procesoare single-core, ceea ce le face nepotrivite pentru nimic altceva decât de procesare de text și navigarea pe web ușoară.

   Dual Core (Nuclee duble)

multi-core

procesor multi-core

     Procesoarele dual-core Pentium și AMD a apărut în 2006 și 2007. Dacă ai un desktop făcut în jurul 2006/2007 sau mai nou, sunt cote bine pentru că au cel puțin două nuclee (numite Dual Core). PC-urile dual core pot rula mai multe aplicații în același timp, un procesor dual core este o necesitate! Un exemplu de procesor dual-core Intel este un Core 2 Duo; un exemplu de un dual-core AMD este AMD Phenom II.

    Quad Core (Patru nuclee)

Procesorul are patru nuclee în ele (quad core). Cele mai multe dintre acestea au început să apară în 2010, și s-au răspândit pe piață în 2011. Acestea fiind spuse, procesorul Intel i7 este aproape toate modelele sunt quad core, iar AMD Phenom II X4 are la sfârșit X4, are patru nuclee. Atât Intel și AMD au scăzut prețurile semnificativ. Poți profita din plin de un procesor quad-core pentru a oferi un game play maxim.

       Mai multe Nuclee

Primele modele de consum cu mai mult de patru nuclee abia au început să sosească. Acestea sunt foarte scumpe și sunt într-adevăr doar pentru jocurile cele mai noi cu cerințe extraordinare, cum ar fi designeri, programatori grafică 3D, sau arhitecți.

       Nu-i așa de ușor

  Chiar dacă cele mai multe procesoare sunt amovibile (o simplă pârghie vă permite să realizați schimbarea procesorului cu ușurință), placa de bază din interiorul computerului trebuie să fie adaptată pentru a lucra bine cu un astfel de procesor. Dacă doriți să construiți propriul PC de la zero, alegerea unui procesor și o placă de bază care se potrivește este o necesitate. Pentru cei care nu au multe cunoștințe recomand cumpărarea unui întreg PC așa poți fi sigur că placa de bază și procesorul sunt proiectate să funcționeze împreună.

       Ce să cauți?

La achiziționarea un PC sau laptop nou de la un magazin sau online, uita-te la specificațiile tehnice. Dacă nu sunteți sigur câte nuclee are procesorul,  introdu numele procesorului pe Google. Noul PC ar trebui să fie cel puțin dual-core sau quad-core. Chiar dacă tot ceea ce utilizați este un browser web, jocuri online, flash, video de pe YouTube consumă o mulțime de resurse. Având aceste nuclee suplimentare va reduce sau elimina strangulare procesorului. Acum, că ești înarmat cu această cunoaștere, ești mult mai bine informat dacă te gândești la achiziționarea unui PC nou!

 

evomag.ro%20
Vom fi bucuroși să vă auzim gândurile.

Lasă un răspuns

 Telefoane